2η Εικαστική έκθεση γυαλιού


2η Συνάντηση Εικαστικού & Αρχιτεκτονικού Γυαλιού

Διοργάνωση: Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών "ΑΠΟΨΗ"
Συντονισμός: ΠαΠανδρόπουλος Χρήστος-Μιχαήλ

Εγκαίνια: Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009
Διάρκεια έκθεσης: 12-31 Οκτωβρίου 2009

http://www.apopsi.org.gr/images/glass2.jpg

Την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου στις 7.30 το βράδυ, ο Χρήστος-Μιχαήλ ΠαΠανδρόπουλος θα παρουσιάσει στο Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών "ΑΠΟΨΗ" τους συμμετέχοντες καλλιτέχνες της 2ης Συνάντησης Εικαστικού & Αρχιτεκτονικού Γυαλιού. Στην φετινή μας συνάντηση συμμετέχουν με έργα τους οι: Malvina Middleton, Κατερίνα Βλάχου, Βασιλική Αναστασίου, Γιώργος Καλογερόπουλος, Ειρήνη Ματινοπούλου, Χρήστος-Μιχαήλ Παπανδρόπουλος, Μιχάλης Ραπανάκης και Άννα Χαραλαμπέα.

Οι συναντήσεις για το γυαλί ξεκίνησαν από το Κ.Γ.Τ. ΑΠΟΨΗ με έμπνευση και ενέργειες από τον Χ-Μ ΠαΠανδρόπουλο, το 2000, πειραματικά και ερευνητικά, για να προσεγγισθεί αυτός ο τομέας δημιουργικής και εικαστικής έκφρασης, και κατάφεραν το 2008 να πραγματοποιήσουν την πρώτη συνάντηση εικαστικών γυαλιού. Στην πρώτη αυτή συνάντηση, 16 καλλιτέχνες συνομίλησαν με τα έργα τους, ανταλλάχθηκαν απόψεις για το κοινό υλικό τους και δημιουργήθηκαν έργα κοινής συνεργασίας. Φέτος επιχειρούμαι την 2η Συνάντηση, όπου εκτός των εικαστικών δημιουργιών προσπαθούμε να προσεγγίσουμε και τις αρχιτεκτονικές εφαρμογές με γυαλί.

Οι συναντήσεις αυτές επικεντρώνουν το ενδιαφέρον στην έννοια του glassmaker, τις τεχνικές επεξεργασίας και τις εφαρμογές του γυαλιού, στην καθημερινή μας ζωή. Από τα απλά αντικείμενα έως και τις εφαρμοσμένες τεχνικές, το γυαλί παρ’ όλο που είναι γνωστό στο ευρύ κοινό εντούτοις οι τεχνικές επεξεργασίας του κρατούν πάντα τα μυστικά τους.

Η συνομιλία που γεννιέται ανάμεσα στα αντικείμενα και τις παρεμβάσεις, προσφέρει μια νέα ανάγνωση του υλικού.

Η ενημέρωση για την ανακύκλωση του γυαλιού και την επαναχρησιμοποίηση των γυάλινων συσκευασιών, προσφέρει μία νέα ματιά στην κρίση της επιλογής του ως προϊόν και συσκευασία καθώς και στη δυνατότητα τού «κάτι άλλο φτιάχνω με αυτές».

Οι ερωτήσεις, οι ενημερώσεις click here και η παρακολούθηση των τεχνικών μέσα από τα εκπαιδευτικά μας προγράμματα, είναι το παιχνίδι που αποζητάμε.

Οι ξεναγήσεις μέσα από τα θραύσματα της ιστορίας που ξεκινούν από το παρελθόν, διαμορφώνουν την ταυτότητα και την εικόνα του γυαλιού.

2η Συνάντηση Εικαστικού & Αρχιτεκτονικού Γυαλιού 
Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών ΑΠΟΨΗ
Δεινοκράτους 35, Αθήνα–Λυκαβηττός (στάση μετρό Ευαγγελισμός)
Τ+F: 210 7227009

Από την συμμετοχή του Γιώργου Καλογερόπουλου στην 2η Εικαστική εκθεση γυαλιού

10 1 2 3 4
5 6 7 8 9